Fruitzuurpeelingen

Een fruitzuurpeeling is een behandeling waarin met verschillende peelings gewerkt kan worden om beschadigde dode huidcellen te verwijderen. De peeling lost de “kit”substantie tussen de dode huidcellen op waardoor deze los komen te liggen. Als de dode huidcellen verwijderd worden dan komt er een nieuwe huidlaag tevoorschijn, deze huidlaag is gladder, egaler, voller en frisser van teint.

Bij welke huid kies je voor fruitzuren?
► Grove poriën
► Hyperpigmentatie
► Overmatige talgproductie
► Fijne lijntjes en rimpeltjes
► Acné
► Comédonen en miliaVan Spa hebben we verschillende fruitzuur peelingen. De meest gebruikte zijn glycolzuur en salicylzuur.

Glycolzuur peeling
Dit is een in water oplosbare peeling gewonnen uit suikerriet. Glycolzuur heeft kleine moleculen en kan daardoor makkelijk dieper in de huid dringen. Deze peeling wordt ingezet voor pigmentvlekken, lijntjes en rimpeltjes, oppervlakkige acne littekens, algeheel opfrissen van de huid.

Na de peeling wordt de nieuwe huid zichtbaar en ziet er gelijk frisser uit!

Met de glycolzuur wordt opgebouwd met langere inwerktijd en hoogte van percentages. Dit kan gedaan worden in een kuur. Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt af van de huid en het gewenste resultaat. Meestal is een kuur opgebouwd uit 6 behandelingen met tussenpozen van 2 tot 4 weken tussen elke behandeling. Er wordt begonnen met een glycolzuur van 10% en dit kan opgebouwd worden naar maximaal 50%.

Salicylzuur peeling
Salicylzuur is een vet oplossende stof die gewonnen wordt uit de wilgenboom. Omdat dit zuur vet kan vet kan oplossen, zal het de poriën binnen dringen en overtollig talg oplossen en zo ontstekingen verminderen.
Salicylzuur is gerelateerd aan de aspirine en heeft dus ontstekingsremmende eigenschappen. Deze peeling zetten we in voor de vette, combinatie huid, acne huid, verstopte poriën en huidverkleuringen na acné.
Ook bij deze peeling is eenmalig mogelijk, het maakt talg zacht, waardoor het uitreinigen een stuk makkelijker gaat. Maar voor een intensiever resultaat wordt er aangeraden om een kuur te ondergaan. Het resultaat van de peeling zal zich elke behandeling opbouwen waardoor het resultaat steeds beter wordt.

Wanneer kan een peeling niet toegepast worden?
► Actieve rosacea
► Diabetes
► Lupus
► Virale infecties (ook bij koortslip)
► Abnormale littekenvorming
► Zwangerschap/ borstvoeding
► Zomermaanden
► Open wondjes, schrale dunne huid
► Overgevoeligheid aspirine (alleen bij salicyl)
► Donkere huid

Belangrijk om te weten!
Na een fruitzuurbehandeling is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen zonlicht. Tijdens een kuur moet er dagelijks worden gesmeerd met een spf met minimaal factor 30. In de zomermaanden is deze behandeling niet geschikt.

Het is altijd aanbevolen om thuis ook een goede aangepaste verzorging te gebruiken. Vooral in een kuur is thuis verzorging heel belangrijk om het beste resultaat uit de kuur te halen. Het productadvies is altijd persoonlijk en afgestemd op uw huid.

Prijzen Fruitzuurpeeling
► Fruitzuurpeeling i.c.m gezichtsbehandeling € 16,50 (bovenop de prijs van de gezichtsbehandeling naar keuze)
► Fruitzuurpeeling los € 42,50
► Eventuele extra vitamine C, na peeling € 7,50

EXTRA VITAMINE C:
Dit is een vitamine c concentraat in de bioactieve vorm, zij hoeft dus niet door het lichaam nog omgezet te worden en is dus de meest effectieve vorm van vitamine c. Extra mooi om na een peeling in te zetten omdat de huid na een fruitzuurpeeling heel ontvankelijk is voor werkstoffen.

Meer informatie?

Neem contact op

Bij uw eerste bezoek reserveer ik altijd wat extra tijd, voor een persoonlijke kennismaking en een uitgebreide huidanalyse en advies. Interesse? Kijkt u dan voor meer informatie onder het ‘kopje’ behandelingen. U kunt natuurlijk ook gewoon bellen Graag tot ziens!

Waarom Beauty & Skincare