Microneedling

Microneedling is een behandeling waarbij er met een speciale pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen, zoals retinol op de huid aangebracht die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door de diepere huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen.

Collageen is een eiwit die de huid stevig en glad houdt. Naar mate de huid ouder wordt maakt het minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden de rimpeltjes van binnenuit opgevuld.

Het aangemaakte collageen blijft voor ongeveer 2 jaar in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces van het lichaam weer afgebroken wordt. Daarom is het belangrijk om deze behandeling na een kuur zeker 3 a 4 keer per jaar te herhalen om de aanmaak van collageen op peil te houden.

Microneedling is een mooie behandeling bij:
► littekentjes na bv acné
► Grove poriën 
► Pigmentatie, zonneschade, melasma, ouderdomspigment of verklaringen na acné
► Huidveroudering, rimpeltjes en verslapping

Na de behandeling zal de huid de kleine beschadigingen aan de huid gaan dichten met collageen, de huid is weer “dicht” na 24 uur. De eerste 24 uur moet de huid ook met rust gelaten worden. In de weken na de behandeling zal de huid hard aan het werk gaan om nieuw collageen te maken. Dit proces duurt ongeveer 28 dagen, daarom kan behandeling 2 pas weer na 28 dagen.

Kuur of enkele behandeling
Natuurlijk is het mogelijk om een eenmalige behandeling te ondergaan. Dit wordt vaak preventief gedaan. Maar is de huid al verslapt, zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.
Producten voor thuis
Voor thuis is het ook belangrijk om de huid te ondersteunen met goede producten die de collageenopbouw activeren en stimuleren. Het collagen serum, met 1 % retinol is een heel belangrijk product wat ik zeker bij elke kuur zal adviseren. Dit product bevat alle brandstoffen die de huid nodig heeft om collageen aan te maken. De andere thuisproducten gaan in overleg en aangepast aan de behoeftes van de huid.

Nanoneedling
Dit is een naaldkopje speciaal voor de huid dicht bij de ogen en om de lippen te behandelen. Deze naaldjes zijn een stuk dunner en korter, waardoor deze gevoelige stukjes huid toch heel mooi behandeld kunnen worden. Heel mooi voor donkere kringen, vochtwallen en kraaienpootjes.

Belangrijke punten voor na de behandeling
► Vermijd contact met de huid voor 24 uur
► Gedurende 24 uur kunt u geen huidverzorgingsproducten en make-up gebruiken. 
► Gebruik dagelijks een zonnefactor na 24 uur
► Vermijd gedurende 24 uur, fysieke inspanning, sauna, zwemmen, bad
► Vermijd de zonnebank
► Drink gedurende 24 uur minimaal 2 liter water

Wanneer kan een microneedling niet toegepast worden
► Geïrriteerde huid
► Bij een huid infectie of schimmelinfectie 
► Actieve acné
► Actieve rosacea
► Op eczeem plekken
► Psoriasis (in overleg)
► Actinische keratosen
► Kanker
► Open wonden of zweren
► Bloedstollingsproblemen
► Diabetes
► Immuunsysteem remmende medicijnen (overleg huisarts)
► Hiv virus

Prijzen Microneedling
► 60 minuten gezicht inclusief pure vitamine c en Peell off masker € 82,50
► Extra nano kopje voor ogen en lippen € 15,-
► Collagen serum € 32,90

Bij afname van een kuur van 6 behandelingen collagen serum kado!